Nogomet
3

David Moyes dobija 80 miliona funti za januarski šoping

Totalsport
David Moyes (Foto: AFP)
David Moyes (Foto: AFP)
Prema pisanju većine britanskih medija menadžer Manchester Uniteda David Moyes dobit će predstojeće zime finansijsku injekciju za dodatno pojačanje tima.

Riječ je navodno o 80 miliona funti, koje Moyes namjerava utrošiti prije svega na pojačavanje propusne, ali i godinama nagrižene odbrane. Kada su zdravi, odbranom ordiniraju Rio Ferdinand i Nemanja Vidić, koji kombinirano imaju 65 godina. Jonny Evans i Phil Jones su jedina dvojica pravih stopera koja mogu nadomjestiti spomenuti dvojac, no nijedan ne ulijeva preveliko samopouzdanje.

Pretpostavlja se da će United u januarskom prijelaznom roku pokušati dovesti Leightona Bainesa (Everton) i Eliaquima Mangalu (Porto), dok bi vezni red, nakon neuspjelih pokušaja dovođenja Cesca Fabregasa minulog ljeta, trebao pojačati Ander Herrera.

Nakon šest odigranih kola United ima dvije pobjede, remi i čak tri poraza, što je najgori start u sezonu unazad 24 godine. Spomenimo da Manchester nikada nije osvojio naslov prvaka, kada je u sezonu krenuo s tri poraza u prvih šest utakmica!