Ostvario planove
190

David Beckham osnovao klub u Miamiju, najavio dolazak poznatih zvijezda

Klix.ba
David Beckham (Foto: AFP)
David Beckham (Foto: AFP)
Legendarni engleski nogometaš David Beckham osnovao je nogometni klub Miami MLS tim koji će se takmičiti u MLS ligi.

Beckham je bio izuzetno raspoložen tokom zvanične prezentacije svog kluba, čije je osnivanje najavljivao još prije nekoliko godina. Klub je zvanično osnovan nakon što je David uspio kupiti parcelu za stadion, što je predstavljalo pravne probleme.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Engleske je najavio i dolazak poznatog nogometaša u klub, ali njegov identitet nije otkrio.

"Postoji mnogo poznatih imena koja bih volio dovesti u ovaj grad, a mnogi od njih su pokazali interes da dođu. U protekle četiri godine sam igrao s mnogo igrača koji su rekli da bi došli u klub, vidjet ćemo šta će se dogoditi. Želimo dovesti najbolje igrače jer Miami treba zvijezdu. Od nas se očekuje da dovedemo sjajnog igrača i to ćemo ostvariti", izjavio je Beckham.

Novinari su ga pitali da li bi volio dovesti Portugalca Cristiana Ronalda, a on je odgovorio: "Pitajte ga vi". Također, govorilo se i o Garyju Nevilleu kao mogućem treneru, a popularni Becks je kazao da on neće doći u klub jer "previše priča".

"Potražit ćemo pravog trenera. To ne mora biti veliko ime, ali ne kažem da neće biti. Ja sam vlasnik, ne planiram biti i generalni menadžer. Treba nam neko iskusniji", istakao je Beckham.

On se neće preseliti u Miami, ali će tamo provoditi dosta vremena.

"Djeci treba stabilnost. Živimo u Londonu, moja supruga vodi svoj posao iz Londona, ali ću provoditi dosta vremena u Miamiju. Kad radim nešto dajem 100 posto", dodao je vlasnik Miami MLS teama.

Beckham i njegovi saradnici će napraviti stadion na kojem će ekipa igrati od 2020. godine, a izgradnja će koštati 225 miliona dolara.

Podršku su mu pružile brojne poznate ličnosti kao što su Will Smith, Serena Williams i Jay-Z.