Postignut dogovor
0

David Beckham će igrati i za Milan i za Galaxy

Sarajevo-x.com
Fudbaler David Beckham ostat će u Milanu do kraja sezone. Sinoć je klub iz Major lige objavio saopštenje da je postignut višemilionski dogovor koji engleskoj superzvijezdi omogućava da ostane u italijanskom klubu do ljeta. Beckam je kazao da je postignuti dogovor ostvarenje njegovog sna, objavili su britanski mediji.

Bivši engleski kapiten potvrdio je da ostaje u Milanu do kraja sezone.

"Zahvalan sam Galaxyju i Milanu što su omogućili da se ovaj dogovor iz snova ostvari jer ću moći igrati za oba kluba u istoj godini", kazao je tridesetrogodišnji fudbaler, dodajući da će nastaviti da pomaže razvijanje fudbala u Sjedinjenim Američkim Državama.

Beckhamova porodica će ostati u Los Angelesu za vrijeme njegova boravka u Milanu.

"Moja porodica je sretna u Los Angelesu, te će tamo i ostati. Ono što ja želim jeste da pomognem Milanu da osvoji Ligu šampiona ove godine, kao i LA Galaxyju da dođe do pobjede u MLS kupu", kazao je slavni Englez.

David Beckham je potpisao petogodišnji ugovor sa Galaxyjem vrijedan 32,5 miliona dolara. Galaxy sezonu u Major ligi počinje 22. marta, a slavni fudbaler će tek 15. jula, steći pravo nastupa za losanđelski klub.