Nogomet
0

Dassier: "U Marseilleu nema krize"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U francuskom nogometnom prvoligašu Marseilleu dogodilo se dosta promjena u odnosu na prošlu sezonu, u kojoj je taj klub osvojio drugo mjesto u Le Championnatu.

Marseille je prošle sezone izgubio utrku za naslov prvaka s Bordeauxom, te je propustio osvojiti svoj prvi klupski trofej nakon 1993. godine, kada je bio pobjednik Lige prvaka. Kapitensku vrpcu tada je nosio Didier Deschamps, koji je uoči ove sezone preuzeo vođenje tima od belgijskog stručnjaka Erica Geretsa, koji je otišao u saudijski Al Hilal.

Marseille nakon završetka prošle sezone nije ostao samo bez Geretsa, već i bez vlasnika Roberta Louis-Dreyfusa, koji je prošlog mjeseca umro nakon duge i teške borbe s leukemijom u 64. godini života. Prije toga je otišao i predsjednik Pape Diouf, zbog "razlika u mišljenjima s Louis-Dreyfusom". Klub je napustio i kapiten Lorik Cana, koji je potpisao za engleski Sunderland.

No, stigli su zato novi ljudi. Što se tiče igračkog kadra, iz Reala je doveden argentinski branič Gabriel Heinze, iz Porta vezni igrač Lucho Gonzalez, a pojačanje u napadačkom redu je španski centarfor Fernando Morientes, koji je nogometnu slavu stekao kao član Reala od 1997. do 2005. godine. No, u tom je razdoblju jednu sezonu proveo na posudbi u Monacu, sezonu 2003/04. u kojoj je monegaški klub stigao do finala Lige prvaka, a vodio ga je baš - Didier Deschamps! Morientes je jednu sezonu igrao i u Liverpoolu, a zadnje tri je proveo u Valenciji.

Uz novog trenera i nove igrače, novi je i predsjednik, Jean-Claude Dassier, koji nogometnoj javnosti poručuje:

  • Ne postoji kriza u Marseilleu. Ako je i bila, više je nema. Imamo nove ljude u klubu koji su odlučni i sposobni izgraditi najbolju moguću momčad. Naš je cilj biti još bolji nego prošle sezone.