Nogomet
0

Darko Vojvodić trener Slobode do kraja polusezone

Piše: D. Brkić
Darko Vojvodić (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Darko Vojvodić (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Nekadašnji trener zvorničke Drine, Darko Vojvodić, koji je svojevremeno sa dosta uspjeha nosio dres Slobode, danas je i zvanično predstavljen kao novi trener tuzlnaskog premijerligaša. Podsjetimo ostavku na tu dužnost u subotu je podnio Ibrahim Crnkić, nakon ubjedljivog poraza od Olimpica 1:4.

Vojvodić je s rukovodstvom kluba dogovorio saradnju do kraja polusezone. U pauzi prvenstva ponovo će se sjesti za pregovarački stol i najvjerovatnije ugovor produžiti na godinu dana.

"Nikada nisam krio ljubav prema Slobodi, ni kao igrač, a ni kao trener. Ne govorim ovo iz kurtoazije, zaista tako mislim. Znam i da me čeka težak posao, jer imamo deficitaran igrački kadar i težak raspored. No, da ne vjerujem u boljitak ne bih se prihvatao posla. S našim vjernim navijačima bit će puno lakše i zbog toga očekujem da nas 'Fukare' podrže kao i svih ovih prethodnih godina", kazao je na današnjoj pres-konferenciji Darko Vojvodić.

Sloboda u nedjelju gostuje na "Grbavici", a neizvjesno je hoće li ekipu predvoditi Vojvodić, koji je dobio crveni karton u Prijedoru kao trener Drine. U prvoj domaćoj utakmici pod njegovim vodstvom Sloboda će igrati sa Zvijezdom.

"Ta nam je utakmica biti ili ne biti. Nije da ne razmišljamo o 'Želji', ali moram priznati kako već razmišljamo i o Zvijezdi", iskren je bio Vojvodić.

Poslijepodne će obaviti prvi trening sa prvotimcima Slobode od kojih očekuje nesebičnu borbu za crveno-crnu boju.