Potvrdio za Klix.ba
12

Darko Vojvodić napustio klupu Borca: Nema smisla raditi tamo gdje vas ne žele

Piše: K. H.
Darko Vojvodić (Foto: F. K./Klix.ba)
Darko Vojvodić (Foto: F. K./Klix.ba)
Bh. trener Darko Vojvodić raskinuo je saradnju s banjalučkim Borcem i od naredne sezone neće predvoditi ovaj klub s klupe.

Vojvodić je prošle godine preuzeo Borac i uspio ih je ostaviti u Premijer ligi BiH, no zbog velikih dugovanja Borcu nije izdata licenca za nastup u društvu najboljih zbog čega su izbačeni u Prvu ligu RS-a.

Bez obzira na to, Vojvodić je ostao trener ekipe, a u narednoj, odnosno ovoj sezoni, uspio je uvesti Borac u društvo najboljih, što očigledno nije zadovoljilo čelnike kluba koji su krenuli u potragu za novim trenerima.

"Sama činjenica da sam bio prvi trener nakon 14 godina koji je na klupi Borca ostao duže od godinu dana dovoljno govori o kakvom teškom poslu se radi, a i kako sam obavio svoj zadatak. Borac sam prvo ostavio u ligi, a onda sam ih suvereno uveo u Premijer ligu BiH", kazao je Vojvodić za Klix.ba

Na pitanje zbog čega nije produžena saradnja, prije svega jer je Borac zaista dominantno ušao u Premijer ligu BiH, Vojvodić je rekao da to nije pitanje za njega.

"To nije pitanje za mene, ja sam imao ugovor s njima, ali kada su se oni izjasnili da bi sarađivali s nekim drugim, naravno da sam to podržao jer nema smisla raditi tamo gdje vas neće", rekao je Vojvodić.

Još uvijek nije poznato gdje će Darko Vojvodić nastaviti trenersku karijeru. On je postao prvi trener u BiH koji je u Premijer ligu BiH uveo klubove iz Prve lige Federacije BiH i Prve lige RS-a.