Nogomet
3

Dario Purić: Treninzi su naporni, jedva čekam da zaigram pred navijačima

Piše: D. B.
Dario Purić (Foto: Klix.ba)
Dario Purić (Foto: Klix.ba)
Jedan od nekoliko novih nogometaša koji su tokom januarskog prelaznog roka stigli u FK Sarajevo je Dario Purić, igrač sredine terena, koji se u svom prvom nastupu za Bordo ekipu upisao na listu strijelaca. Sretan je zbog lijepog prijema u klub i načina na koji je započeo nastupe za svoj novi tim.

"Već petnaestak dana sam igrač Sarajeva i moram reći da sam oduševljen. Osjećam se zaista lijepo i čast mi je biti dio bordo porodice. Prve impresije su odlične, momci su korektni i nemam nikakve primjedbe. Atmosfera u timu je na visokom nivou", izjavio je Purić za portal Klix.ba.

On je imao dobar start u novom klubu s obzirom da je u svojoj prvoj utakmici, prijateljskom susretu sa Slogom, pružio dobru igru i postigao pogodak. Prema njegovim riječima, najvažnija je dobra priprema za proljetni dio sezone.

"Treninzi su zaista naporni, ali uspijevamo izdržati. Nastojimo poboljšati fizičku spremu i biti potpuno spremni do nastavka prvenstva. Za vrijeme odmora sam trenirao individualno jer je pauza poprilično duga. Smatram da smo na dobrom putu da se kvalitetno pripremimo za nastavak sezone", kazao je Purić.

Otkrio je razloge svog dolaska na Koševo.

"Sarajevo je veliki klub s velikim ambicijama. Htio sam igrati u jednoj takvoj sredini i jedva čekam da igram pred sarajevskom publikom. Nadam se da ćemo ostvariti naše sportske ciljeve u proljetnom dijelu sezone", završio je Purić.