Nogomet
35

Dario Dumić za Klix.ba: Sa Aggerom se odlično razumijem

Piše: A. D.
Dario Dumić
Dario Dumić
Sa 18 bodova jedan od najvećih danskih klubova, Brondby zauzima trenutno petu poziciju na tabeli najbolje danske lige. Prva zvijezda kluba je Daniel Agger, stoper koji se u domovinu vratio iz Liverpoola, a u paru sa njim odlične igre prikazuje Sarajlija Dario Dumić. Dario je bio jedan od najboljih defanzivaca u Danskoj u minulim sezonama.

"Prezadovoljan sam svojom trenutnom formom. Odlično se osjećam i nadam se da ću kao igrač ovdje još više napredovati", kaže Dumić u razgovoru za Klix.ba.

Sa Danielom Aggerom se odlično slaže.

"Super ide posao koji radimo Agger i ja. Odlično se razumijemo u igri i sa njim nije teško sarađivati. On je klasa od igrača i uz to vrhunski čovjek. Skroman je i sa obje noge čvrsto na zemlji", dodaje Dumić.

Dario je rođen u Sarajevu. Njegova velika želja je dres reprezentacije Bosne i Hercegovine iako je u prošlosti nastupao za mlade selekcije Danske.

"Davno sam izjavio da je dres Bosne i Hercegovine moj san. Od tada je proteklo mnogo vremena, a moj san je i dalje isti. Najveća je čast braniti boje svoje domovine", kazao je na kraju Dario Dumić.