Nogomet
4

Danny Blind više nije selektor Holandije

Klix.ba
Danny Blind (Foto: EPA)
Danny Blind (Foto: EPA)
Holandija je otpustila selektora Dannyja Blinda nakon poraza od Bugarske u Sofiji u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Holanđani se nisu uspjeli plasirati na Evropsko prvenstvo odigrano 2016. godine, a sada se čini da neće zaigrati ni na SP u Rusiji. Poraz od Bugarske bio je kap koja je prelila čašu, tako da je Blind otpušten.

Reprezentacija Holandije u utorak navečer igra prijateljsku utakmicu protiv Italije na Amsterdam Areni, a ekipu će s klupe voditi pomoćni trener Fred Grim.

"Poštujemo Dannyja i sve ono što je uradio za nas. Međutim, sportski rezultati su bili razočaravajući te ćemo se teško kvalifikovati za SP, pa smo se zbog toga morali rastati", izjavio je sportski direktor KNVB-a Jean Paul Decossaux.

Blind ima katastrofalan skor s Holandijom, izgubio je pet od ukupno devet utakmica. Velike kritike je doživio nakon što je 17-godišnjeg defanzivca Ajaxa Matthijsa de Ligta uvrstio u početni sastav za utakmicu protiv Bugarske na kojoj je mladi nogometaš bio krivac za dva pogotka.

De Ligta je u drugom poluvremenu zamijenio iskusniji Wesley Hoedt.