Mlada reprezentacija
3

Danilović i Savić: Čast je nastupati za reprezentaciju, imamo ekipu za velika djela

Klix.ba
Foto: NS BiH
Foto: NS BiH
Vladan Danilović je jedan od igrača koji su dobili poziv selektora mlade bh. reprezentacije Vinka Marinovića za utakmicu protiv Azerbejdžana i ne krije zadovoljstvo zbog toga.

"Kao i za svakog igrača poziv u reprezentaciju mi je veoma značajan. Sigurno da postoji i određena težina u tome jer nije mala stvar predstavljati svoju zemlju, ali igrati za reprezentaciju i sa ovakvim igračima prije svega predstavlja čast i zadovoljstvo", rekao je veznjak banjalučkog Borca, koji smatra da ova selekcija može napraviti veliki rezultat.

"Prethodna selekcija se nije plasirala na Euro, ali su kvalitetnim igrama digli stepenicu više. Ja sam siguran da ova ekipa može da napreduje i da ćemo mi biti ti koji će Bosnu i Hercegovinu odvesti na Evropsko prvenstvo jer imamo veoma dobre igrače", dodao je.

Potom se osvrnuo i na igre u klubu.

"Uvijek može bolje, ali dobro radim i mogu biti zadovoljan trenutnom formom. Svaki poziv za reprezentaciju znači da je neko zadovoljan mojim radom i daću sve od sebe da se nametnem i nastavim sa dobrim igrama, kako u reprezentaciji tako i u klubu", podvukao je Danilović, koji očekuje pobjedu protiv Azerbejdžana.

"Ovo je tek početak jedne nove generacije, želimo da startujemo pobjedom i dat ćemo sve od sebe da tako i bude", kazao je.

Jedan od mlađih igrača u U-21 reprezentaciji BiH je krilni napadač belgijskog Mechelena Milan Savić. Iako ima tek 18 godina, već ima priliku da debituje za naš mladi tim.

"Veoma mi je drago što sam pozvan u mladu reprezentaciju i dat ću sve od sebe da opravdam očekivanja. Nije mala stvar biti pozvan za stariju generaciju i stvarno sam sretan zbog toga. Stvarno vjerujem da imamo odličnu ekipu i da možemo napraviti odlične stvari. Već na prvom okupljanju vidi se ozbiljnost u radu svih nas i nadam se što boljim rezultatima u budućnosti. Dat ćemo sve od sebe da ih ostvarimo. Smatram da smo daleko kvalitetnija ekipa od narednog protvinika Azerbejdžana. Maksimalno ćemo se potruditi da to u ponedjeljak potvrdimo na terenu. Očekujem pobjedu", rekao je Savić.