Izašao iz zatvora
74

Dani Alves vratio novac porodici Neymar koja mu je pomogla u teškim trenucima

N. K.
Dani Alves u društvu advokatice (Foto: EPA-EFE)
Dani Alves u društvu advokatice (Foto: EPA-EFE)
Proslavljeni brazilski nogometaš Dani Alves je već neko vrijeme na uslovnoj slobodi nakon što je platio milion eura za izlazak iz zatvora u Barceloni.

Svjetski mediji su danima pisali ko je zaslužan za to što je jedan od najtrofejnijih nogometaša u historiji došao do ogromne sume novca za kauciju, a nagađanja su demantovana jedno za drugim.

Alves je, prema najnovijim informacijama Marce, neposredno nakon izlaska iz zatvora u Barceloni vratio novac koji je dobio od porodice Neymar.

Naime, Neymarovi su pomogli prijatelju u teškim trenucima, a nekadašnji reprezentativac Brazila nije želio ostati dužan i uplatio je porodici 150.000 eura.

Alves je, osim četiri i po godine zatvora, kažnjen i sa zabranom prilaska djevojci koju je silovao u jednom noćnom klubu u Barceloni, a određeno mu je i da žrtvi isplati 150.000 eura.

Sud je potom dozvolio nogometašu da napusti zatvor uz plaćenu kauciju, a svjetski mediji su pokušali da otkriju ko stoji iza uplaćenog novca.

Prvobitno se mislilo da iza svega stoji Neymar, što je njegov otac demantovao, potom se pojavila informacija da je novac dao Memphis Depay, a novinarka Marisa Martin Blazquez je tvrdila da je neimenovani brazilski magazin platio kauciju.