Javlja se na sud
2

Dani Alves se prvi put oglasio nakon izlaska iz zatvora: Sada igram drugu igru, preživjet ću sve

D. P.
Alves u društvu advokatice (Foto: EPA-EFE)
Alves u društvu advokatice (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji brazilski nogometaš Dani Alves prvi put se oglasio nakon što je izašao iz zatvora na privremenu slobodu plaćanjem kaucije na sudu u Barceloni.

Alves je osuđen na četiri i po godine zatvora zbog seksualnog napada na djevojku u toaletu jednog noćnog kluba u Barceloni, no platio je kauciju i izašao na slobodu nakon trećine odslužene zatvorske kazne.

Sud mu je naložio da se svakog petka mora prijaviti, a sada se prvi put oglasio nakon izlaska iz zatvora. Istini za volju, pričao je samo o javljanju na sud svakog petka, no iskoristio je priliku i naglasio kako je snalažljiva osoba, bez obzira šta budućnost donese.

"Utakmica koju sada igram je na sudu. Svakog petka idem na sud i to je to. Ni ja nemam šta drugo da radim, idem na sud i nemam pojma koliko će to trajati. Ali, gdje god sam otišao, preživio sam. Na sve se prilagođavam jer za mene nije mjesto ono što čini čovjeka, već čovjek čini to mjesto", poručio je Alves za El Periodico de Cataluyna.

Bivši brazilski nogometaš danas se po drugi put pojavio pred sudom u Barcelonu. Pušten je na privremenu slobodu 25. marta, dok traju žalbe na prvostepenu presudu.

Odjeljak 21 suda u Barseloni, vijeće koje mu je sudilo i osudilo ga, dozvolilo je Alvesu da napusti zatvor kada je položio kauciju od milion eura, uz protivno mišljenje jednog od trojice sudija. Dosadašnji dio kazne služio je u katalonskom zatvoru Brians 2.