Nezaustavljiv
29

Dani Alves ispričao anegdotu s treninga Barcelone: Messi je tog dana bio drugačiji

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Brazilski defanzivac i jedan od najboljih desnih bekova svih vremena Dani Alves otkrio je zanimljivu anegdotu s treninga Barcelone kojom je pokušao objasniti zbog čega je Lionel Messi najbolji igrač na svijetu.

Alves je otkrio da je Messi tokom jednog treninga bio posebno inspirisan, da je radio poteze s loptom koji su bili gotovo nemogući.

"Sjećam se jednog treninga na kojem je Messi s loptom radio stvari koje su jednostavno nemoguće. Nije to bilo toliko čudno, on to radi svaki dan, ali taj trening je bio nekako drugačiji. Trener je rekao da budemo maksimalno ozbiljni i da se ne šalimo, tražio je punu posvećenost, ali Messi je, bez obzira na to, nastavio raditi ludosti s loptom", kazao je Dani Alves.

Nakon toga Brazilac je otkrio o čemu se tačno radilo.

"Messi je driblao svakog igrača, bez ikakvih problema. U jednom trenutku prolazio je pored mene i ja sam pogledao u rad njegovih nogu, nakon čega sam rekao sebi: 'Ne, ovo nije moguće'. Kopačke su mu bile odvezane, a ja sam bio šokiran. Driblao je neke od najboljih defanzivaca na svijetu i sve je to izgledalo kao nedjeljna zabava u parku. Bio je to trenutak u kojem sam shvatio da više nikada neću igrati nogomet s nekim ko je kao on", istakao je jedan od najboljih desnih bekova svih vremena.

Dani Alves je u dresu Barcelone odigrao 247 utakmica, a postigao je 14 pogodaka. Dres katalonskog kluba nosio je od 2008. do 2016. godine, nakon čega je otišao u Juventus, zatim PSG, a danas igra za brazilski Sao Paulo.