Ligue 1
6

Dani Alves donio pobjedu PSG-u na teškom gostovanju kod Nice

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa PSG-a slavila je u derbiju 30. kola francuske Ligue 1 protiv Nice na gostujućem terenu, a konačni rezultat na kraju je glasio 2:1.

Gosti su od početka krenuli agresivno prema golu Nice, a prvu priliku na meču imao je Edinson Cavani koji je u 14. minuti pogodio prečku. Tri minute nakon toga, uslijedila je kazna za trenutno prvoplasiranu ekipu na tabeli, a strijelac pogotka za Nicu bio je Allan Saint-Maximin na asistenciju Pleae.

Ipak, samo četiri minute nakon toga, PSG stiže do poravnanja, a pogodak je postigao Angel Di Marija. Do poluvremena, najbolju šansu za goste imao je Rabiot, ali je šutirao pored gola.

U nastavku je PSG još agresivnije krenuo po pobjedu, a prve dvije prilike u drugom poluvremenu imali su Mbappe i Dani Alves. Na drugoj strani, Balotelli je u 63. i 75. minuti imao dobre prilike, no jednom se ispriječio Areola, a jednom stativa.

Kako je vrijeme isticalo, PSG je sve jače stezao obruč oko gola Nice, a nagrada za takvu igru stigla je u 82. minuti kada Dani Alves koristi asistenciju Rabiota i glavom loptu šalje u mrežu za 2:1.

Ovom pobjedom, PSG je povećao razliku u odnosu na Monaco i sada imaju 17 bodova više, dok je Nica ostala na osmoj poziciji i na svom kontu ima 42 boda.