Dok čeka suđenje
5

Dani Alves dijeli ćeliju s "Coutinhom", u zatvoru zabrinuti za njegovo mentalno zdravlje

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bivši defanzivac Barcelone, Juventusa i Seville, Brazilac Dani Alves, nalazi se u zatvoru zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, a ćeliju dijeli sa zatvorenikom poznatim kao "Countinho".

Alves je optužen da je 30. decembra počiinio seksualni napad, zbog čega se našao iza rešetaka. Ukoliko bude proglašen krivim, prijeti mu kazna zatvora od 4 do 12 godina. Međutim, njegov brat Ney tvrdi da je sve zapravo zavjera.

S druge strane, mediji su puni izvještaja o ovom slučaju, a Marca je kontaktirala advokata navodne žrtve koja prima terapiju zbog traume te koristi tablete za spavanje.

Alves je u međuvremenu premješten u drugi, manji zatvor u okolini Barcelone, ali su čelnici zatvora više zabrinuti za njegovo mentalno zdravlje nego za sigurnost. Zbog toga je Brazilac pod stalnim posmatranjem.

Pojavila se i informacija da Alves dijeli ćeliju sa sunarodnjakom Countinhom, koji ima isto ime kao i njegov nekadašnji saigrač iz Barcelone.

Datuma početka suđenja još uvijek nema. Kao što je viđeno na primjeru bivšeg predsjednika Barcelona Sandra Rosella, preventivni pritvor može trajati godinama. On je u zatvoru proveo dvije i po godine čekajući rješenje svog slučaja.