Stao u odbranu
30

Dani Alves brani bivšeg saigrača: Messi je jedina nedodirljiva osoba

Klix.ba
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Dani Alves je stao u odbranu Lionela Messija nakon što je Liverpool izbacio Barcelonu iz Lige prvaka tako što su razbili Katalonce na Anfieldu.

Bivši Barcelonin defanzivac je rekao kako je Messi nedodirljiv i da nije kriv za debakl u Engleskoj ranije ove sedmice te je okrivio upravu i menadžment kluba zbog manjkave transfer politike smatrajući kako Barcelona nije tim koji je nekad bio.

"Nakon prve utakmice, on nije bio s ovog svijeta, vanzemaljac, kako god to želite reći. Međutim, još uvijek mislim da je jedina nedodirljiva osoba u nogometu Leo zbog onoga što donosi igri. Čak i ako stvari ne ispadnu dobro, Leo je uvijek dobar. Ali ovo je timski sport i svako ima svoju odgovornost. Cristiano Ronaldo, Leo i Neymar dobijaju naslovnicu kada stvari idu dobro za njihove ekipe, ali također moraju biti na naslovnici i kada stvari ne idu dobro. Neće staviti naslov koji kaže: 'Eliminisani' s Danijem na naslovnici. Ne, oni su također dio toga. Dakle, za dobro ili loše, oni su ti koji će završiti na naslovnici. Kada je riječ o nogometu, mislim da ne možete govoriti loše o Messiju", rekao je Alves u intervjuu za ESPN.

Alves je dodao kako Barcelona uprkos lošim transfer potezima ipak nije promijenila svoju filozofiju, ali da prave previše pogrešnih poteza tokom prijelaznog roka.