Nogomet
320

Danas se očekuje skoro 1.000 bh. navijača u Andori

Piše: J. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Skoro 1.000 navijača bh. nogometne reprezentacije stići će danas u Andoru kako bi večeras bodrili Zmajeve protiv domaće selekcije.

Predvođeni navijačkom skupinom BH Fanaticos, u glavni grad kneževine Andore danas pristižu još neke navijačke grupe iz Evrope i svijeta. Od bh. Saveza zatraženo je više od 700 ulaznica, dok su neki do nje dolazili preko Nogometnog saveza Andore.

Kako su nam kazali u NS BiH, popularni Fanaticosi spremili su posebnu koreografiju za koju su dobili odobrenje od Nogometnog saveza Andore.

Osim njih, očekuje se dolazak i navijačkih grupa Belay Boysa i BH Legije. Prema svemu sudeći, na nacionalnom stadionu u Andori večeras će biti pravi nogometni spektakl.

U taboru bh. nogometne reprezentacije uvjereni su u prvu pobjedu u kvalifikacijama za Euro 2016. nakon dva remija i dva poraza te osvojena dva boda.

Pobjedom protiv Andore Zmajevi bi dobili vjetar u leđa, a na tom putu će im itekako pomoći navijači od kojih je više od 100 stiglo u organizaciji Centrotoursa, zvanične turističke agencije nogometne selekcije BiH.