Zrinjski u Modriči
72

Danas se igraju tri utakmice 27. kola, u centru pažnje derbi Sarajeva i Borca na Koševu

E. B.
Posljednji susret između Sarajeva i Borca je prekinut (Foto: T. S./Klix.ba)
Posljednji susret između Sarajeva i Borca je prekinut (Foto: T. S./Klix.ba)
Današnjim utakmicama će biti kompletirano 27. kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Jučer su odigrana tri susreta u kojima su slavili domaćini. GOŠK je savladao Tuzla City sa 1:0, Posušje Željezničar sa 1:0, dok je Velež sa 3:1 pobijedio Zvijezdu 09.

Današnji program počinje utakmicom u 13:30 sati kada u Čitluku Široki Brijeg dočekuje Igman.

Sedmoplasirani Široki u posljednje četiri utakmice nije slavio, te se nada da će protiv Igmana izaći iz krize, dok se Konjičani grčevito bore za opstanak i jedan bod bi im mnogo značio.

U Modriči će u 16 sati Sloga Meridian dočekati Zrinjski, a zanimljivo je da su te ekipe igrale prije nekoliko dana u Kupu kada je Zrinjski slavio u uzvratnom susretu polufinala u Mostaru sa 3:0 te izborio finale.

Sloga već pet utakmica nije postigla pogodak, te su realno zaista male šanse da Plemići ne ostvare pobjedu koja bi im ostavila kakve-takve šanse za odbranu titule.

U Zrinjskom je pobjeda imperativ, posebno kada znaju da u 20:45 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase" lider Borac gostuje kod Sarajeva, te bi se mogao u Banju Luku vratiti praznih ruku.

Večerašnji susret na Koševu će biti u centru pažnje i zbog nedavnih dešavanja u Kupu BiH kada su igrači Sarajeva napustili utakmicu protiv Borca u četvrtfinalu, te su zbog toga kažnjeni sa tri boda u prvenstvu.

Tada su se iz Bordo tima odlučili na taj nepopularan potez nezadovoljni suđenjem Matea Muse iz Čitluka, a večeras će pravdu dijeliti Mirza Kazlagić iz Cazina.

Svi susreti su u direktnom prijenosu na kanalima Arena Sporta, a tekstualni prijenos susreta Sarajevo - Borac možete pratiti na portalu Klix.ba.

Današnji susreti:

Široki Brijeg - Igman (13:30, Arena Sport)

Sloga Meridian - Zrinjski (16:90, Arena Sport)

Sarajevo - Borac (20:45, Arena Sport, Klix.ba)

Tabela: