Roberto Baggio
0

"Danas počinje nova utakmica u mom životu"

Totalsport
Roberto Baggio
Roberto Baggio
Roberto Baggio (43), novi predsjednik tehničkog sektora Talijanskog nogometnog saveza (FIGC), objasnio je za Gazzettu dello Sport zašto se vratio u nogomet.

"Prihvatio sam ponudu iz FIGC-a zato što sam znatiželjan tip. Nove me stvari fasciniraju. Volim ih pokušati razumjeti i volim biti dijelom tima. Odlučio sam da je vrijeme za novi angažman, novi izazov. Danas počinje nova utakmica u mom životu. Ne očekujem da će biti lako. Navikao sam probleme rješavati loptom", rekao je nekad vrsni nogometaš i vlasnik Zlatne lopte France Footballa, po vjerskom opredjeljenju budist.

"U mojim posljednjim igračkim danima nedjelje i utakmice postajale su mi kazna. Kad prestenete s igranjem, odsustvo boli ono je što vam život čini lakšim. Pauza vam dopusti da ponovno udahnete zraka i da posvetite pažnju vlastitoj porodici. No, sada je vrijeme da se ponovno posvetim poslu. Mislim da će moji savjeti dobro doći mlađim nogometašima. Recimo, kako podnijeti pritisak igranja u velikom klubu, ili kako postati igrač i pravi čovjek. Na koncu, to i jest ono što se najviše računa."

Na pitanje o krizi talijanskog nogometa, te usporedbi talijanske filozofije igre sa Španijom, Baggio je odgovorio: "U igri Španaca fokus je na lijepoj igri, pa makar se izgubilo. Kod nas nije tako. Mislim da u talijanskom nogometašu ima talenta. Samo ga je potrebno osloboditi, te ga podržati inteligencijom. To nam često nije uspijevalo."