22. kolo Premijer lige BiH
0

Danas derbi na Pecari

Piše: <a href="mailto:[email protected]">Edin Isanović</a>
Danas su na programu svi mečevi 22. kola Premijer lige BiH. Derbijem kola okitio se dvoboj Širokog Brijega i Sarajevo. Bordo im će doputovati bez nekoliko standardnih prvotimaca, a posljednje dvije pobjede vratile su ih u igru za drugu i treću poziciju koje garantiraju izlazak na međunarodnu scenu. Tim sa Pecare bi se eventualnim trijumfom priključio vrhu.

U Gradačcu je dvoboj Zvijezde i Posušja. Domaćin je u posljednjim trenucima meča na Koševu (u prošlom kolu) ispustio bod pa će popravni potražitu u sudaru sa Posušacima. S druge strane gosti su u posljednja dva duela osvojili maksimalnih šest bodova i sa mnogo samopouzdanja čekaju ovaj ispit.

Na Grbavici Željezničaru na nogu dolazi Slavija. Pobjednički nalet tima iz Istočnog Sarajeva zaustavili su Laktaši koji su u prošlom kolu osvojili gostujući bod. „Plavi“ su na Mokrom docu doživjeli pravo poniženje ( poraz od 3-0) što je doprinjelo negativnoj atmosferi u klubu. Došli su u fazu u kojoj im više nije dopušteno da kiksaju na svom travnjaku. Ovdje im jedino pobjeda donosi kakav- takav mir.

Laktaši već nekoliko kola nisu upisali pobjedu. Priliku za to imaju protiv Čelika koji ne pruža očekivane partije na gostovanjima. U Modriči će se sastati aktuelni i vjerovatno budući prvak naše zemlje. Ukoliko domaći žele da i naredne godine igraju u elitnom razredu sve osim tri boda ugrozilo bi njihova očekivanja. No neće im biti nimalo lako.

Velež nakon poraza u gradskom derbiju dočekuje Orašje. Da li dramatičan rasplet ostavio traga na „Rođenima“ – ostaje da vidimo. U slučaju da dođu do sva tri boda preskočili bi svog suparnika. Tim sa Save je serijom neočekivano loših rezultata došao u poziciju da se grčevito bori za opstanak u elitnom društvu.

Upravo je Sloboda u 21. kolu došla do jednog boda na Gooal stadionu i opasno prijeti Slaviji na drugoj poziciji. Danas igraju protiv Leotara. Ne bi bilo iznenađenje ako se tim sa Tušnja nakon ovog kola popenje jednu stepenicu više.

Travnik je deklasiran u Trebinju (bilo 3-0) i nalazi se na rubu zone ispadanja. Ipak dobra golegeterska forma na domaćem terenu daje ima nadu da mogu savladati banjalučki Borac i najavljuje zanimljiv okršaj. No i gosti u posljednje vrijeme igraju dobro.

Satnica:

Sve utakmice osim duela na Pecari počinju u 16h. Dvoboj u Širokom Brijegu starta u 20,10h uz direktan TV prijenos.

Široki Brijeg – Sarajevo Zvijezda – Posušje Željezničar – Slavija Laktaši – Čelik Modriča – Zrinjski Velež – Orašje Sloboda – Leotar

Travnik - Borac