Grupe C i D
42

Danas ćemo dobiti još tri učesnika osmine finala SP-a: Messi u dva scenarija može pakovati kofere

E. B.
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Na Svjetskom prvenstvu u Kataru danas će se igrati utakmice trećeg kola u grupama C i D, nakon kojih će biti poznata još tri učesnika osmine finala.

Najprije će na teren u 16 sati izaći četiri selekcije iz grupe D. Francuska je nakon dva odigrana kola osigurala prolaz u nokaut fazu, a preostale tri ekipe se bore za drugo mjesto koje vodi u osminu finala.

Sastaju se Australija - Danska i Tunis - Francuska. Francuzi imaju šest bodova, Australija ima tri, a Danska i Tunis po jedan bod.

  • Australija ide u osminu finala pobjedom nad Danskom ili remijem uz uslov da Tunis ne savlada Francusku

  • Danska ide u osminu finala pobjedom nad Australijom uz uslov da Tunis s većom razlikom od njih ne pobijedi Francusku

  • Tunis ide u osminu finala ukoliko pobijedi Francusku, te uz remi Australije i Danske ili u slučaju da ubjedljivije pobijedi Francusku nego Danska Australiju.

U terminu od 20 sati igraju se susreti grupe C Argentina - Poljska i Meksiko - Saudijska Arabija, a sve četiri ekipe su u igri za prolazak dalje. Poljska ima četiri boda, Argentina i Saudijska Arabija imaju po tri, a Meksiko jedan bod.

U ovoj grupi je sve otvoreno, a Lionel Messi u čak dva scenarija može pakovati kofere i zaključiti svoje posljednje svjetsko prvenstvo ispadanjem u grupnoj fazi takmičenja.

  • Poljska ide dalje pobjedom ili remijem s Argentinom

  • Argentina ide dalje pobjedom nad Poljskom. U slučaju remija moraju se nadati da Saudijska Arabija ne pobijedi Meksiko s velikom razlikom.

  • Saudijska Arabija ide dalje pobjedom nad Meksikom. U slučaju remija, moraju se nadati ubjedljivoj pobjedi Argentine nad Poljskom.

  • Meksiko ide dalje ukoliko pobijedi Saudijsku Arabiju, a Poljska pobijedi Argentinu.

Raspored i TV prijenosi današnjih utakmica:

Grupa D (16:00 sati): Australija - Danska (BHT1), Tunis - Francuska (MYTV)

Tablice omogućuje Sofascore

Grupa C (20:00 sati): Argentina - Poljska (BHT1), Meksiko - Saudijska Arabija (MYTV)

Tablice omogućuje Sofascore