Bivši igrač Sarajeva
56

Damir Kojašević projektilom u 95. minuti donio veliki rezultat Crnogorcima u Ligi prvaka

K. H.
Damir Kojašević (lijevo) (Foto: EPA-EFE)
Damir Kojašević (lijevo) (Foto: EPA-EFE)
Crnogorska Sutjeska remizirala je protiv Slovana u Bratislavi u prvom meču 1. pretkola Lige prvaka zahvaljujući fantastičnom pogotku koji je postigao bivši igrač Sarajeva Damir Kojašević u 95. minuti.

Sve do 82. minute u pomenutom susretu nije bilo pogodaka, a onda domaći tim stiže do vodstva nakon što se u listu strijelaca upisao Sporar.

Činilo se da će Sutjeska doživjeti poraz, ali onda na scenu stupa bivši igrač Sarajeva Damir Kojašević koji pogotkom u 95. minuti donosi remi i veliki rezultat svojoj ekipi pred revanš u Crnoj Gori.

[TWITTER]1149050595954823169[/TWITTER]

On je pet sekundi prije isteka pete minute sudijske nadoknade uzeo jednu loptu na 30 metara od domaćeg gola, a kada se nekoliko koraka približio, lijevom nogom je ispalio projektil koji je završio u golu Slovana za, ispostavit će se, konačnih 1:1.

U ostalim susretima, Saburtalo iz Tbilisija je upisao neočekivanu pobjedu protiv Seriffa u Tiraspolu rezultatom 3:0, dok su BATE iz Borisova i Piast iz Poljske remizirali rezultatom 1:1. Partizani iz Albanije i Qarabag su odigrali susret bez pogodaka, dok je Ferencvaros savladao Lodogorets sa 2:1.