Golman mu odbranio
19

Dalić zbunjen zbog penala: Nikome nije jasno zašto je Perišić šutirao lijevom nogom

K. H.
Ivan Perišić
Ivan Perišić
Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić otkrio je, nakon pobjede protiv Mađarske rezultatom 3:0, da ne zna razlog zbog kojeg je Ivan Perišić šutirao kazneni udarac lijevom nogom.

Hrvati su u meču 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine razbili Mađarsku na prepunom Poljudu rezultatom 3:0, što je ujedno i rezultat nakon prvih 45 minuta. U nastavku meča Hrvatska je najbolju priliku imala preko Perišića koji je imao priliku s bijele tačke, ali mu je mađarski golman pogodio stranu i odbranio šut.

Dalić je nakon meča rekao da je Modrić prvi izvođač penala i da je on prepustio udarac Perišiću, a također je otkrio da nikome nije bilo jasno zbog čega ovaj igrač šutira penal lijevom nogom, iako je "prirodni dešnjak".

"Svi žele zabiti gol u ovakvoj atmosferi kakva je bila na Poljudu, Modrić je prepustio penal Perišiću, iako ga je on trebao izvesti. Svi smo se pitali zbog čega Ivan šutira lijevom nogom, ali on je jedinstven, jer su njemu lijeva i desna noga gotovo sličnog kvaliteta", rekao je Dalić.

Dalić je nakon toga otkrio da ništa nakon meča nije prigovorio Perišiću i da je svjestan da je ovaj igrač želio postići gol u svom Splitu.

"Žao mi je što nije postigao gol, želio je to uraditi u Splitu, ali eto, nije uspio. Ništa ga nisam pitao nakon utakmice, trebao mu je gol zbog samopouzdanja, a da li je lijeva noga razlog promašaja, to ne bih znao reći", kazao je Dalić nakon utakmice.

Hrvatska je pobjedom protiv Mađarske stigla na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo 2020. godine, a pobjedom protiv Velsa u narednoj utakmici bi osigurali plasman na smotru najboljih.