Hrvatski selektor
3

Dalić: Stoperi su bili odlični, izlazak Kramarića je taktička zamjena

Klix.ba
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Reprezentacija Hrvatske je pobjedom protiv Nigerije rezultatom 2:0 osvojila tri boda te zasjela na prvo mjesto grupe D ispred Islanda i Argentine, koji su prethodno remizirali 1:1.

Otvaranje prvenstva pobjedom je jako važno, a toga je svjestan i hrvatski selektor Zlatko Dalić.

"Čestitam igračima na pobjedi i disciplini u igri. Bila je teška utakmica, ali uspjeli smo. Bila je ovo utakmica protiv dobrog protivnika, ali smo se dobro postavili i zasluženo pobijedili. Bila su nam bitna ta tri boda s otvaranja turnira, zato nismo kalkulisali već odmah išli na pobjedu. A do nje nismo došli tako jednostavno kao što se možda nekome tako činilo", rekao je Dalić.

Kramarića je u drugom dijelu zamjenio Brozović, a selektor je rekao da je to bio kvalitetan potez.

"Kramarić je igrao dobro, a njegova zamjena je bila isključivo taktičke naravi. Željeli smo još više kontrolisati loptu, rasteretiti Modrića i Rakitića u čuvanju lopte pa smo zato odlučili izvaditi Kramarića i uvesti Brozovića. A Kramarić? On je bio jako dobar. Brozović je unio mirnoću u igri, sve je dobro ispalo, sretni smo", istakao je.

Dalić je bio zadovoljni igrom stopera Vide i Lovrena.

"Obojica su bili na nivou, mislim da su odigrali bez greške. Dobili su prednost nad Ćorlukom jer su brži, a to nam je trebalo za ovu utakmicu. Za njih dvojicu imam samo riječi pohvale, bili su sigurni, čvrsti i pouzdani, odigrali bez greške. Ćorluka je naš važan igrač, ali sada nije igrao zbog našeg stila igre. Argentina? Sutra kreću pripreme za tu utakmicu pa ćemo vidjeti ko će biti na stoperu", rekao je Dalić.

Hrvate sada očekuje duel protiv Argentine.

"Imamo respekt prema svakom protivniku, pogotovo prema Argentini , ali se nećemo prilagođavati nikome. Da, nešto ćemo sigurno mijenjati. Sada smo lideri grupe i imamo nekakvu prednost, ali ne smijemo ići u neke kalkulacije i nešto čekati. Rekao sam da će za nas najlaška utakmica biti baš Argentina. Igrat ćemo protiv velikog protivnika, to je užitak i veselje, ali moramo ići na rezultat. Moramo zaboraviti Nigeriju, sada nas čeka Argentina, a mi ćemo opet igrati svoju igru", poručio je Dalić.