Ništa lično
32

Dalić se izvinio u Portugalu: Žao mi je što sam Ronalda nazvao egoistom

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić kazao je da žali zbog nedavne izjave u kojoj je rekao kako je Portugalac Cristiano Ronaldo egoist i da ga nikada ne bi želio imati u svojoj ekipi.

Nakon što je Hrvatska osvojila drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Dalić je nezaobilazna tema gotovo svih dešavanja u ovoj državi. Tako je nedavno, na pitanje o tome što Ronaldo nije došao na dodjelu UEFA-ine nagrade za igrača godine, rekao da je Portugalac egoist, ali se po dolasku u Portugal izvinio zbog toga.

Hrvatska će protiv Portugala igrati prijateljski meč, a na konferenciji za medije pred ovaj susret izvinio se zbog toga.

"Žalim zbog toga što sam Ronalda nazvao egoistom. To je bio dio mog odgovora na pitanje zbog čega on nije bio na svečanosti dodjele nagrade, kao i o negativnim komentarima na račun nagrade koju je Luka dobio. Zato sam rekao da je Ronaldova reakcija bila sebična i da ne volim takve igrače. Nije to bilo ništa negativno ili lično, a moje riječi su možda predstavljene pogrešno. Žao mi je zbog toga", kazao je Dalić.

Selektor Hrvatske nakon toga je rekao da je nakon Luke Modrića glasao za Ronalda.

"U FIFA-inom izboru za najboljeg igrača godine glasao sam tako što sam Modrića stavio na prvo, a Ronalda na drugo mjesto. On je jedan od najboljih igrača svih vremena, ali ove godine Modrić je bio bolji", rekao je Dalić na kraju.

Dalić je na kraju konferencije za medije rekao da žali zbog toga što Ronaldo neće igrati protiv Hrvatske, ali da zaslužuje odmor.