Težak dan za Hrvate
9

Dalić razočaran nakon blamaže Hrvatske: Nestali smo s terena, neko je ugasio svjetlo

Klix.ba
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić bio je razočaran nakon poraza Vatrenih od Španije u meču Lige nacija rezultatom 6:0, što je za Hrvate najteži poraz u historiji.

Hrvatska je, iako rezultat s kraja utakmice to ne govori, bila bolja u prvih 20 minuta protiv Španije, a kada nisu iskoristili svoje prilike, žestoko su kažnjeni. Dalić smatra da je ekipa nestala s terena nakon propuštenih prilika.

"Igrali smo odlično prvih 20 minuta u kojima smo imali tri stopostotne prilike. Nakon toga, nestali smo s terena, ni duela, ni agresivne igre, ma raspad sistema. Neko je ugasio svjetlo. Protivnik nas je razbio, čestitam im, a ovo je za nas velika pouka", kazao je Dalić.

Selektor Hrvatske je rekao da je veoma bolno primiti šest pogodaka i da se ekipa ne može uvijek vraćati iz rezultatskog zaostatka, kao što je to bio slučaj na Svjetskom prvenstvu.

"Moramo znati da imamo problem, ne možemo se uvijek vraćati nakon primljenih pogodaka kao na Svjetskom prvenstvu. Primili smo šest pogodaka, to je veoma teško za nas, ali šta je tu je, moramo dalje", dodao je selektor Hrvatske.

Dalić je rekao da se Vrsaljku opet pojavio problem s koljenom te da ga je iz igre izvadio kako se situacija ne bi dodatno pogoršala, ali da će sve biti sve uredu ukoliko stepen povrede bude kao i do sada.