Vjeruje u ekipu
16

Dalić pred meč s Engleskom: Tandem Modrić-Rakitić je najbolji na svijetu, ostvarili smo uspjeh

Klix.ba
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da su veznjaci Ivan Rakitić i Luka Modrić trenutno najbolj tandem veznih igrača na svijetu, a posebno je pohvalio Barceloninog igrača koji je postigao dva odlučujuća penala.

Rakitić je protiv Danske, ali i protiv Rusije postigao odlučujuće pogotke, u najbitnijim trenucima pokazao je izuzetnu smirenost i kvalitet, a upravo zbog toga selektor Hrvatske kaže da popularna "Raketa" igra najbolje utakmice u dresu Vatrenih.

"Rakitić na ovom Svjetskom prvenstvu igra najbolje utakmice u karijeri za reprezentaciju Hrvatske, imao je fantastičnu sezonu u Barceloni i samo je nastavio igrati tako. Mnogo znači čitavom timu, vjerujem da su on i Luka Modrić najbolji tandem veznih igrača na svijetu u ovom trenutku. To pokazuju i na terenu gdje nose naš tim, a nadam se da će tako i nastaviti. Pored igračkih kvaliteta koje ima, Rakitić je pokazao mirnoću i stabilnost. To smo najbolje vidjeli u dva odlučujuća penala u osmini finala i četvrtfinalu", dodao je Dalić.

On smatra da je Hrvatska već napravila uspjeh samim tim što se plasirala u polufinale, ali da će dati sve od sebe da savladaju Englesku. Također je rekao da je Premiership najjača liga u Evropi.

"Uspjeh je već napravljen, a mnoge velike ekipe su ispale. Mi smo još u igri, a ukoliko uspijemo pobijediti Englesku, to će biti još veće dostignuće. Englezi imaju najjaču ligu u Evropi, ali mi se borimo ovakvi kakvi jesmo. Da je i nama toliko novca kao Engleskoj, gdje bi nam bio kraj", rekao je na kraju hrvatski selektor.

Meč između Engleske i Hrvatske igra se u srijedu od 20:00 sati, a prvi polufinalni par Francuska-Belgija na rasporedu je u utorak.