Vratio ga u tim
0

Dalić održao obećanje Hrvatima i pokazao da "slučaj Livaja" nije bio predstava za javnost

K. H.
Marko Livaja
Marko Livaja
Selektor Hrvatske Zlatko Dalić objavio je spisak igrača za oktobarske utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a najviše pažnje privukao je povratak Hajdukovog Marka Livaje u nacionalni tim.

Najviše pažnje na Dalićevom spisku privukla je činjenica da se napadač Hajduka Marko Livaja vratio u tim, a njega u reprezentaciji nije bilo nakon juna i incidenta na treningu u Rijeci, kada je imao verbalni okršaj s dijelom publike koja ga je vrijeđala.

Nakon što je burno reagovao, Livaja je u dogovoru sa selektorom Dalićem odlučio da se skloni, naredni period nikakao nije bio dio reprezentacije, a kako je i sam ranije potvrdio, to nije bio kraj igranja i upravo je poziv koji je sada dobio dokaz toga, prvenstveno da je odnos između Dalića i Livaje veoma dobar.

Mnogi su bili mišljenja da je to samo "predstava za javnost" i da Livaja više neće igrati za reprezentaciju, ali nakon novog poziva, jasno je da o tome nije riječ.

U reprezentaciju se vraća i Josip Brekalo, koji više od jedne godine nije igrao za popularne Vatrene.

Ovo su igrači koje je Dalić pozvao za oktobarsku reprezentativnu akciju:

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Odbrana: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec

Napadači: Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Marko Livaja, Petar Musa

Hrvatska će 12. oktobra u Osijeku dočekati Tursku, a tri dana nakon toga gostuje Velsu u Cardiffu.