Sve smatra zavjerom
44

Dalić o ustaškoj zastavi na utakmici Hrvatske: To je namještaljka, kako baš nju uslikaše?

E. B.
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski nogomet je ovih dana u centru interesovanja evropske sportske javnosti zbog skandala koji se desio tokom utakmice kvalifikacija za Euro protiv Latvije u Rijeci kada je na tribinama osvanula ustaška zastava.
UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog rasizma i diskriminacije na utakmici kvalifikacija za Euro između Hrvatske i Latvije koja je 8. septembra odigrana na stadionu HNK Rijeka.

Tri osobe su uhapšene i bit će procesuirane, a Hrvatska će skoro sigurno 12. oktobra bez publike u Osijeku na utakmici protiv Turske.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić u izjavi za Novu TV nije krio razočarenje situacijom, te je istakao kako smatra da je u pitanju zavjera.

"To bi bila velika nepravda prema hrvatskoj reprezentaciji, prema hrvatskim navijačima i hrvatskom narodu. To je po meni sve bilo namješteno jer kako drugačije objasniti da se pojavi jedna zastava među stotinama zastava i baš ta se uslika i baš to se u tim momentima pojavi i netko ju uslika", kazao je Dalić i dodao:

"Na kraju nas prijave one organizacije koje se time bave, koje od toga žive i traže kaznu protiv Hrvatske. To je po meni glupost i nastavak traženja nekakvih načina da se mi zaustavimo. To je sve krenulo još više nakon Rotterdama gdje je bilo 35 hiljada navijača, da se zaustavi hrvatska reprezentacija na bilo koji način. I ovo je jedan od načina da nas se kazni, da ne igramo pred našim navijačima", poručio je Dalić.