Uoči ključne utakmice
13

Dalić nije bio oduševljen izjavom Šukera: To sada nije važno, trebamo se plasirati na EP

F. Z.
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Hrvatske večeras na stadionu Rujevica u Rijeci ima priliku da izbori plasman na Evropsko prvenstvo u nogometu u slučaju da osvoji jedan bod protiv Slovačke, dok pobjedom rješava i pitanje prvog mjesta u grupi.

Uoči ove utakmice prvi čovjek HNS-a Davor Šuker govorio je o utakmici na Rujevici i koliko je važno da Hrvatska izbori direktan plasman na Mundijal. Smatra da bi martovske termine dobro bilo iskoristiti za prijateljske utakmice.

"Čeka nas vrlo bitna utakmica, 30.11, mi imamo žrijeb za Euro i vrlo je važno hoćemo li biti prvi ili drugi. Ako ne daj bože budemo treći, idemo u play-off, a dogodine u tom terminu možemo igrati dvije jako lijepe prijateljske utakmice. Bila bi prekrasna priča da opet igramo s Rusima u Sočiju, već sam o tome razgovarao s izbornikom i našim prijateljima iz Rusije", rekao je Šuker.

Luka Modrić je istaknuo da je za Hrvatsku sada samo važna utakmica sa Slovačkom, te da igrači razmišljaju samo o duelu na Rujevici.

Dalić je također komentarisao izjavu Šukera i rekao je kako prijateljske utakmice o kojima je govorio Šuker sada nisu važne.

"Sve to sada nije važno. Razgovarat ćemo o tome kada se plasiramo", rekao je Dalić.

Utakmica između Hrvatske i Slovačke igra se večeras u 20:45 sati.