Dvije bitne odluke
11

Dalić imenovan za privremenog selektora Hrvatske, meč baraža se igra u Zagrebu

Klix.ba
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski nogometni savez na sjednici Izvršnog odbora donio je odluku da će Zlatko Dalić ostati na poziciji selektora nogometne reprezentacije te da će se utakmica baraža za Svjetsko prvenstvo igrati u Zagrebu.

HNS je Dalića imenovao za privremenog selektora u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a ukoliko on izbori plasman na smotru najboljih sljedeće godine u Rusiji, pregovori oko novog ugovora će biti nastavljeni.

Pored imenovanja Dalića za privremenog selektora repreznetacije, HNS je donio odluku da će utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo igrati u Zagrebu nakon što su nekoliko mečeva igrali izvan glavnog grada Hrvatske.

Podsjećamo, Dalić je na klupi Hrvatske naslijedio Antu Čačića koji je otpušen odmah nakon remija protiv Finske rezultatom 1:1 u utakmici devetog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a u posljednjoj utakmici Vatreni su slavili rezultatom 2:0 protiv Ukrajine čime su osigurali plasman u baraž.

Mogući protivnici Hrvatske u baražu su reprezentacija Grčke, Sjeverne Irske, Irske i Švedske, a izvlačenje je na programu u utorak u 14:00 sati.