Plasirali se na SP
11

Dalić heroj reprezentacije Hrvatske: Mjesec dana sam bio pod velikim pritiskom

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić nakon povratka ekipe iz Grčke gdje su osigurali plasman na Svjetsko prevnstvo naredne godine u Rusiji rekao je da želi voditi Vatrene i u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu.

Dalić je kazao kako je odlazak na Svjetsko prvenstvo veliki uspjeh te je čestitao igračima na igri, a navijačima na podršci.

"Plasman u Rusiju je veliki uspjeh. Svaka čast igračima na prikazanoj igri i navijačima koji su se vratili na stadion. To je velika pobjeda", rekao je Dalić.

Nakon toga, selektor Hrvatske je priznao da je bio pod velikim pritisakom prethodnih mjesec dana te kako je sve emocije držao u sebi.

"Mjesec dana sam bio pod velikim pritiskom i sve emocije sam držao u sebi. Samo moja porodica zna kako mi je bilo, a nakon sinoćnje utakmice smo svi odahnuli. Bila bi šteta da ovakva generacija nije otišla na Svjetsko prvenstvo, a za neke je ovo posljednja šansa. Nadam se da su ljudi vidjeli da sam došao na normalan način i s jednom poštenom vizijom. Čast mi je raditi za Hrvatsku i ne želim postavljati nikakve uslove. Znate, najteže je kod nas biti jednostavan i normalan, a ja nisam neki mag, samo sam radio svoj posao", kazao je Dalić.

On je također rekao da bi u narednim danima trebao postati i zvanični zaposlenik HNS-a te da želi voditi reprezentaciju Hrvatske i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

"Moj stav se zna, a iz HNS-a žele da ostanem na klupi. Sutra ćemo se dogovoriti sve uslove i nadam se da neće biti problema. Do sada nisam ništa tražio, ali sada ću tražiti da vodim reprezentaciju i u evropskom ciklusu kvalifikacija. To je već ozbiljan rad", završio je Dalić.

Podsjećamo, reprezentacija Hrvatske slavila je u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke rezultatom 4:1, pa im je remi bez pogodaka u Atini bio dovoljan za plasman na smotru najboljih.