Teška pobjeda
26

Dalić: Bilo je puno više muke nego što smo očekivali, ali naravno da sam zadovoljan

Klix.ba
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Zlatko Dalić (Foto: EPA-EFE)
Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić bio je izuzetno sretan nakon pobjede Vatrenih protiv Azerbejdžana u meču 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine rezultatom 2:1.

Iako su imali veliku podršku s tribina stadiona na Maksimiru, Hrvati su u 19. minuti iznenađujuće primili pogodak i Azerbejdžan je stigao u vodstvo, a sve do 44. minute i trenutka kada je Barišić poravnao na 1:1 domaći su imali velikih problema da stignu do poravnanja.

U drugom poluvremenu svjetski viceprvaci još jednom su zatresli gostujuću mrežu, a tri boda na otvaranju kvalifikacija donio im je Andrej Kramarić.

"Naravno da sam zadovoljan, bodovi su najvažniji. Bilo je puno više muke nego što smo očekivali, ali startali smo pobjedom. Kad primiš gol kakav smo mi primili, teško je probiti bunker, ali bili smo strpljivi, gradili smo igru i zasluženo smo pobijedili", rekao je Zlatko Dalić nakon utakmice.

Dalić je od prve minute šansu pružio napadaču Dinama Bruni Petkoviću i Josipu Brekalu koji je meč počeo na desnom beku.

"Potvrdili su da na njih mogu računati. Bruno je prvi put igrao s ovim igračima i trebalo mu je vremena da se privikne, a Brekalo je bio pokretač brojnih akcija. Poštedjeli smo Rebića i Brozovića, što nam je bio cilj. Nadali smo se da ćemo moći i Modrića i Rakitića, no nismo imali priliku. Brozović i Rebić bit će spremni od prve minute u Mađarskoj. Oni zbog povreda nisu u stanju izdržati dvije utakmice u nekoliko dana, ali igrat će u nedjelju", rekao je Dalić.

Sljedeći duel Hrvatska će odigrati protiv Mađarske koja je u prvom kolu poražena od Slovačke 2:0.