Nogomet
0

Dalibor Šilić, nogometaš Širokog Brijega: Leotara moramo pobijediti

NINA
U nedjelju, 18. aprila, se na Pecari odlučuje prvenstvo. U Široki Brijeg dolazi drugoplasirana ekipa Premijer lige, trebinjski Leotar, kojem će to biti posljednja šansa za hvatanjem priključka za Širokim Brijegom na vrhu tabele.

Statistika dosta govori, no utakmicu će odlučiti igra, a ne brojke. Dalibor Šilić, nakon pauze duge pet kola vratio se igrama najprije na Grbavici, a onda i s punih 90 minuta protiv Borca i on, kao i ostali igrači, sutra želi tri boda.

Kao prvo, jesi li zadovoljan svojim igrama nakon pauze?

Dugo vremena nisam igrao i konačno sam se na terene vratio u utakmici sa Željezničarom. Naravno, pauziranje se osjeti, no ipak nisam u potpunosti zadovoljan, jer se uvijek može bolje.

Kako teku pripreme za Trebinjce, radite li na nečemu posebnom?

Ne. Ništa posebno. Radi se o uobičajenim treninzima kao i pred svaki drugi susret. Namjeravamo igrati našu standardnu igru, koju čini se još niko nije prokužio.

Ovo je zasigurno najvažniji susret prvenstva za vas, što očekuješ?

Moramo dobiti tu utakmicu i s njom se dodatno odvojiti od pratilaca. Ako uspijemo u tome, do kraja prvenstva od važnijih susreta ostaje nam još samo gostovanje Sarajeva. Ako i taj susret riješimo u svoju korist, mislim da će prvenstvo biti 99 % gotovo.

Leotar u proljetnom dijelu još nije slavio u gostima, mogu li iznenaditi protiv vas?

Ne vjerujem da na Pecari mogu nešto ozbiljnije napraviti, iz jednostavnog razloga što smo bolji. Leotar ni u našem jesenjem međusobnom ogledu nije ostavio neki snažan utisak, a mislim da su sada čak lošiji. Imaju nekoliko talentiranih pojedinaca - Milenkovića, Mulinu, ali da bi dobro igrao, moraš imati uigranu cijelu ekipu.