Povratnik u Olimpik
6

Dalibor Pandža: Klub je napredovao u svim segmentima, moramo se uigrati

Klix.ba
Dalibor Pandža
Dalibor Pandža
Bh. nogometaš Dalibor Pandža stigao je tokom zimskog prijelaznog roka u FK Olimpik te prolazi pripreme za proljetni dio sezone. O tome je govorio za zvaničnu internet-stranicu svog kluba.

Pandža je dio jedne sjajne generacije Olimpika koji je donijela trofej osvajača Kupa BiH timu s Otoke.

"Kao što sam i rekao kada sam stigao, posebne emocije u meni bude pomen imena FK Olimpik. Drago mi je da sam ponovo tu", izjavio je Pandža.

Vukovi su u pogonu već dvije sedmice, a novi nogometaš Vukova ima riječi hvale za saigrače i stručni štab, ali i cjelokupnu atmosferu u i oko kluba.

"Radimo dobro, kvalitetno i siguran sam da ćemo biti spremni za sve izazove koji nam slijede. Moram istaći vrlo dobru atmosferu u i oko kluba i primjetno je da je klub sa ovom upravom na čelu napredovao u svim segmentima. Na nama je da se dobro spremimo i da na terenu potvrdimo dobar rad na pripremama, ali i opravdamo sve napore koje ljudi iz kluba čine kako bi nam omogućili što bolje uslove za rad", rekao je Dalibor.

Dodao je da je najteži dio priprema sada iza igrače te da slijede “fini radovi”.

"Svaki igrač će vam reći da je početak priprema uvijek najteži. Kako odmiču pripreme sve je lakše i lakše, sad će uskoro krenuti i odigravanje utakmica, tako da ulazimo već u drugu fazu priprema, što nas sve skupa raduje. Hvala Bogu povreda nema, sve protiče kako treba i siguran sam da ćemo biti i više nego spremni za početak proljetnog dijela", istakao je Pandža.

Što se tiče nastavka sezone, on smatra da ekipa mora biti fokusirana na sebe.

"Mi moramo biti pravi, trebamo gledati sebe i nastaviti da radimo kako bismo se što bolje uigrali i prezentovali to na terenu. Ako mi budemo pravi, onda sam siguran da ćemo uspjeti u ostvarivanju naših ciljeva", rekao je Pandža na kraju razgovora za zvaničnu internet-stranicu Olimpika.