Raspoložen nakon prolaska u finale
0

Dalglish: Zaboravili smo put do Wembleyja, ali vozač će se sjetiti

Totalsport
Menadžer Liverpoola Kenny Dalglish bio je raspoložen za šale nakon što je njegova ekipa izbacila Manchester City u polufinalu Carling Cupa.
Foto: AFP
Foto: AFP
Liverpool je u gostima slavio s 1-0, a na svom Anfieldu je izborio povoljnih 2-2. Drugo izjednačenje domaćinima je donio napadač velške reprezentacije, 32-godišnji Craig Bellamy, kojeg je City kupio u januaru 2009. godine za 14 miliona funti. U augustu 2010. godine poslao ga je na posudbu u Cardiff City, klub koji će biti suparnik Liverpoolu u finalu na Wembleyju. Liverpool je prošlog ljeta doveo Bellamyja kao slobodnog igrača, a Velšanin je postigao ključni gol kojim je izbacio svoj bivši klub.

"Craig je bio nevjerojatan. Ukoliko Manchester City ima još nekog igrača poput Craiga kojeg ne žele zadržati, znaju gdje nas mogu naći", rekao je Dalglish.

Našalio se Dalglish i na vlastiti račun. Tačnije, na račun svog kluba, koji je zadnji put na Wembleyju igrao još 1996. godine.

"Ne znam kada smo zadnji put bili tamo, no, znamo kuda idemo. Možda smo zaboravili rutu vožnje do Wembleyja, ali vozač će se sigurno sjetiti".