Nogomet
0

Dalglish: Balotelli je sam kriv; Mancini: Nije zaslužio crveni

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Menadžer Liverpoola Kenny Dalglish žali što njegova momčad odličnu igru protiv Manchester Cityja na Anfieldu, u derbiju 13. kola Premiershipa, nije oplemenila s pobjedom...
Foto: AFP
Foto: AFP
Iako je Liverpool sveukupno gledajući bio bolja momčad, utakmica je završila rezultatom 1-1. City je tako i dalje neporažen na vrhu tabele, sada s 35 bodova, dok je Liverpool na šestoj poziciji s 12 bodova manje.

"Naša predstava je bila fantastična. Držim da moji igrači na kraju nisu dobili ono što su zaslužili, a to su tri boda. Mogli smo ih osvojiti, ali nismo uspjeli zabiti gol za pobjedu. Jest, mi smo izjednačujući gol zabili sretno, jer je u pitanju bio njihov autogol, ali tu nas je i stala sreća. Već treći ili četvrti puta ove sezone igramo protiv momčadi čiji golmani brane izvanredno. Nadam se da će se to jednom i promijeniti. Manchester City je bolje počeo utakmicu. No, od trenutka kada smo zabili gol za 1-1 u 33. minuti, mi smo bili bolja momčad. Igračima stvarno nemam što predbaciti, svoj su posao u svakom pogledu odradili izvrsno", komentirao je dvoboj Kenny Dalglish.

Na upit o gostujućem talijanskom napadaču Mariju Balotelliju, koji je ušao u igru u 65. minuti, a onda je razmaku od samo 18 minuta, zaradio prvo žuti karton, a onda uskoro i drugi žuti odnosno crveni, zbog lakta u glavu Martina Škrtela, Dalglish je rekao:

"Balotelli je sam kriv. Ponekad ako pogledate u ogledalo, dobijete i odgovore na neka pitanja. To bi on trebao učiniti! Ne pomaže sam sebi. Inače ne bi uvijek sebe stavljao na prvo mjesto."

Potpuno drukčiji pogleda na istu situaciju ponudio je menadžer Manchester Cityja i Balotellijev sunarodnjak Roberto Mancini, koji je u nedjelju slavio svoj 47. rođendan.

"Crveni karton Mariju nije bila korektna odluka. Mario je pomaknuo svoju ruku, to je istina, ali sam imao dojam da ga sudac ne kani kazniti drugim žutim. Pokazao ga je tek nakon što su Liverpoolovi igrači počeli prigovarati. Ipak, trebao bi biti oprezniji jer zna da će ga mnogi suparnički igrači pokušati isprovocirati. Ljut sam na njega zbog prvog žutog kartona, ali ne i zbog drugog, isključujućeg. Pogledao sam ponovno tu situaciju i smatram da to nije bio start za javnu opomenu."

Mancini je također priznao da je golman njegove momčadi Joe Hart zbog serije odličnih odbrana najzaslužniji što je City izbjegao prvi poraz ove sezone u Premiershipu.

"Joe nam je sačuvao važan bod. Ovo je dobar rezultat, zapravo odličan, budući da smo zadnjih 10 minuta igrali s igračem manje, što je uvijek teško. Mnogi drugi sastavi bi na našem mjestu izgubili protiv ovako snažnog suparnika kakav je bio Liverpool. Željeli smo pobjedu, ali to je teško ostvariti protiv jake momčadi poput Liverpoola. Jako dobar je i jedan bod, ovo je za mene sretan rođendan ",zaključio je Mancini.