Arsene Wenger
0

"Da, nekad lažem novinare kako bih zaštitio igrače"

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: Reuters)
Arsene Wenger (Foto: Reuters)
Nakon što je na vidjelo izašla laž Sir Alexa Fergusona vezana za povredu Waynea Rooneyja, engleski mediji potrudili su se pronaći još sličnih priča pa tako i stigli do Arsenalova menadžera Arsena Wengera.

Podsjetimo, Rooney nije igrao za “crvene vragove” u utakmici Lige prvaka protiv Valencije, kao i nekoliko dana kasnije kada je United u Premierligi gostovao kod Sunderlanda.

Ferguson je novinarima objasnio kako jedna od najvećih zvijezda kluba s Old Trafforda ima problema s povredom gležnja. No, ubrzo nakon toga Rooney je odradio svih 90 minuta za Englesku u dvoboju protiv Crne Gore (0-0) u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012. i potom rekao da cijele sezone nema nikakvih zdravstvenih problema o kojima je njegov menadžer pričao.

Pretpostavlja se da je Ferguson Rooneyja želio zaštititi nakon medijskih (istinitih) napisa o vanbračnoj aferi, te mu na taj način odmoriti "glavu".

Čini li isto kada njegovi igrači imaju problema upitan je Wenger.

"Ako je vaše pitanje jesam li lagao kako bih zaštitio svojega igrača, iskreno moram priznati da jesam. Nije mi to bilo drago, ali savjest mi je čista jer su moje pobude bile dobronamjerne. Ipak, kada u medije izlazim s nekom takvom pričom uvijek i pripremim igrača kojem iznesem ono što ću reći", bio je iskren oprezniji Wenger.