Pogledajte golčinu
55

Da li se rješenje za Zmajeve krije u Rusiji? Bašić majstorijom srušio velikana na gostovanju

D. P.
Bašić se namjestio na ljevicu i sjajno pogodio (Foto: Screenshot)
Bašić se namjestio na ljevicu i sjajno pogodio (Foto: Screenshot)
Dok traju problemi nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, posebno u ofanzivnom dijelu terena i kreaciji igre, mladi Ivan Bašić nastavlja da igra sjajno za svoj Orenburg u Rusiji.

Ivan Bašić već godinama je kapiten U-21 reprezentacije BiH, a čini se da je tu već "prezreo", gdje je na 18 utakmica postigao pet golova i odavno pokucao na vrata seniorskog tima.

Međutim, poziva nema, iako na njegovoj poziciji Zmajevi nemaju nikakvo rješenje. Ovaj sjajni playmaker pokazao je raskoš u utakmici protiv slavnog Lokomotiva iz Moskve.

Bašić je jučer srušio velikana na gostovanju u pobjedi svog Orenburga rezultatom 2:0. Mladi bh. nogometaš se u 85. minuti namjestio na lijevu nogu i silovitim udarcem pogodio za vodstvo gostiju.

Ovim sjajnim golom donio je prednost Orenburgu, jer je rezultat do tada bio 0:0, a Lokomotiv je napadao pobjedu. Nakon vodećeg gola, Orenburg je došao i do drugog i riješio pitanje pobjednika.

Sjajni mladi nogometaš, koji je tokom prošlog ljeta napustio matični Zrinjski, već je nastupio u 10 utakmica u Rusiji ove sezone i skupio je 615 minuta na terenu, što pokazuje da je za trenera neizostavan dio ekipe.