Ko napada, a ko se brani?
25

Da li je ovo najgorih 20 sekundi u historiji: Neobjašnjivi potezi igrača Cityja i QPR-a

D. P.
Jedan od najvećih promašaja u historiji nogometa (Foto: Screenshot)
Jedan od najvećih promašaja u historiji nogometa (Foto: Screenshot)
Iako se situacija nije dogodila na današnji dan, scena iz duela Queens Park Rangersa i Manchester Cityja postala je viralna danas, a fanovi su se prisjetili "najgorih 20 sekundi u historiji nogometa".

Prošlo je 30 godina od čuvene situacije kada su se igrači QPR-a i Manchester Cityja totalno "izgubili" na terenu. Niko nije znao šta radi i neki potezi ne mogu se objasniti ni danas.

Duel je odigran u četvrtom kolu FA Cupa na Loftus Roadu 23. januara 1993. godine. U 20 sekundi možete vidjeti sve, od pogrešnih izbacivanja, dodavanja, do promašaja praznog gola.

Komična situacija "začinjena" je jednim od najvećih promašaja svih vremena. Da stvar bude bizarnija, pogriješio je legendarni Les Ferdinand, koji nije uspio pogoditi praznu mrežu s nekoliko metara.

"Nakon što sam 10 puta pregledao snimak, još uvijek mi nije jasno koja ekipa napada, a koja se brani", jedan je od najpopularnijih komentara na ovu situaciju.

Inače, u ovoj utakmici na kraju su se radovali gosti iz Manchestera, koji su slavili rezultatom 2:1 i tako se plasirali u osminu finala FA Cupa.