Neviđen potez
49

Da li je Arsenal "opljačkao" West Ham? Navijači skupljaju novac za doplatu transfera

N. K.
Declan Rice (Foto: EPA-EFE)
Declan Rice (Foto: EPA-EFE)
Navijači Arsenala toliko vole Declana Ricea da osjećaju kao da je njihov klub opljačkao West Ham. Zbog toga su pokrenuli Gofundme stranicu na kojoj prikupljaju 29 miliona eura kojim bi doplatili transfer i tako nadoknadili "pljačku" sjajnog veznjaka.

"U svjetlu nesretne pljačke West Ham Uniteda. Pozivamo navijače Arsenala da se okupe kako bi prikupili sredstva za West Ham United da bi se nadoknadilo obeštećenje za Declana Ricea", stoji u opisu objave te dodaju:

"U posljednjih 15 sedmica postalo je očito da su Edu i Arsenal bili korisnici igrača za kojeg se West Ham Unitedu trebalo platiti dodatnih 29 miliona eura."

Novac se prikuplja na Gofundme
Novac se prikuplja na Gofundme

Podsjetimo, engleski veznjak je u Arsenal došao u julu ove godine u transferu vrijednom 116,6 miliona eura.

Ove sezone je u svim takmičenjima odigrao 22 utakmice za Arsenal u kojima je postigao tri pogotka te tome dodao i dvije asistencije.

Pružao je odlične partije u svakoj utakmici, ali je posebno oduševio navijače kada je sinoć u sedmoj minuti sudijske nadoknade svojim golom donio Arsenalu pobjedu protiv Lutona rezultatom 4:3.

Inače, Rice je i standardni reprezentativac Engleske i otkako je debitovao 2019. godine skupio je 48 nastupa te postigao tri pogotka.