Idealni tandemi
1

Da li bi Messi i Ronaldo Nazario u istom timu uspjeli savladati Zidanea i Modrića u drugom

DP
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Maštu navijača zagolicali su još neki nevjerovatni tandemi o kojima je pisao Give Me Sport.

Možda ste nedavno čuli glasine da bi Liverpool mogao ponovo potpisati ugovor sa Stevenom Gerrardom, kako bi ovaj legendarni nogometaš osvojio Premiership. Navijači Redsa su sumnjičavi po pitanju ovih priča, ali mnogo njih je pokušalo zamisliti kako bi se Stevie G iz najboljih godina uklopio u trenutnu startnu postavu Liverpoola.

To je motivisalo jednog navijača Liverpoola da na Twitteru zamoli obožavatelje drugih klubova da imenuju dva igrača iz različitih doba koji su igrali za njihove klubove, a za koje bi željeli da su igrali u isto vrijeme. Njegov izbor bili su Steven Gerrard i Trent Alexander-Arnold. Nedugo zatim su se i drugi navijači uključili i imenovali svoje idealne tandeme.

Stranica givemesport.com je objavila neke od najboljih prijedloga.

Barcelona

Ronaldo Nazario i Lionel Messi

Gotovo da nije potrebno mnogo razmišljati. Velika je šteta što je legendarni Brazilac samo godinu dana proveo na stadionu Camp Nou, postigavši 34 gola u 37 utakmica. Činjenica da je i dalje toliko cijenjen, usprkos kasnijem igranju za Real Madrid, dovoljno govori o svemu.

Real Madrid

Cristiano Ronaldo i Eden Hazard

Na početku sezone, Belgijanac se uklopio u nešto slabiju napadačku formu Reala, a tek u posljednjim mjesecima klub je uspio uhvatiti zamah. Da je igrao rame uz rame s Cristianom Ronaldom, Real bi vjerovatno bio još i veća sila u španskom prvenstvu, kao i u Ligi prvaka.

Zinedine Zidane i Luka Modrić

Iako je osvajač Zlatne lopte za 2018. godinu dovoljno dobro upoznat sa Zidaneom kao trenerom, zamislite na trenutak te nevjerovatne poteze koje bismo vidjeli od ovog tandema da su istovremeno plesali na travi Santiaga Bernabéa. Bi li bili uspješniji od najvećeg konkurenta Barcelone i njihovog tandema Messi-Ronaldo?

Liverpool

Luis Suarez i Fernando Torres 

Neupućenima se može činiti da trenutni napadač Liverpoola nema konkurenciju. Kad je bio spreman, Suarez je odlično funkcionirao pored Daniela Sturridgea. Ali zamislite ga pored Fernanda Torresa u najboljim danima! Dvojica najvećih napadača Liverpoola ikada, bez dileme.

Manchester United

Marcus Rashford i Cristiano Ronaldo

U Manchesteru je suprotna priča. Marcus Rashford je vjerovatno jedan od rijetkih aktuelnih nogometaša koji bi imao mjesta u timovima koje je vodio Alex Ferguson. Tada ne bi ni bilo potrebe da Rashford igra na krilu, jer bi jedan Cristiano Ronaldo trčao pored njega.

Paris Saint-Germain

Neymar i Ronaldinho 

Ovaj tandem mogli bi priželjkivati i navijači Barcelone. Kakva bi to samba od nogometa bila!

Chelsea

Eden Hazard i Arjen Robben 

Kakva pomisao, ne samo na Nizozemca koji i dalje ima kosu, već i na ideju da igra pored jednog od najvećih playmakera Chelseaja. Često je Hazard izgledao kao usamljenik u timu gdje ga niko ne može u potpunosti pratiti, međutim to sigurno ne bi bio slučaj da je igrao u vrijeme kada je Robben nosio plavi dres.

Tottenham

Harry Kane i Gareth Bale

Tehnički gledano, jednu utakmicu i jesu odigrali zajedno, ali Kane se nije ustalio u prvom timu sve dok Bale nije napustio klub i otišao u Real Madrid. U januaru se činilo da bi se njih dvojica mogli ponovo sastati u Tottenhamu.

Borussia Dortmund

Ousmane Dembele i Jadon Sancho 

S obzirom na to kako mu se odvijala karijera u Barceloni, Dembele je možda poželio i da je ostao u Dortmundu. S druge strane, male su šanse da će se Sancho zadržati u Njemačkoj, jer je sve izvjesnije da će se ovog ljeta vratiti u Englesku.

Arsenal

Thierry Henry i Mesut Ozil

U vrijeme kada je njemački internacionalac dijelio asistencije kao od šale, čak bi i legendu poput Henryja učinio boljim igračem zahvaljujući svom umijeću.

Osim ovih, spomenuti su i Pierre-Emerick Aubameyang i Alexis Sanchez iz Arsenala, Dimitar Berbatov i Mousa Dembele iz Tottenhama, kao i Carlos Tevez i Dimitri Payet iz West Hama.