Na poznatom radiju
32

Čuveni skijaš Ivica Kostelić postao muzički urednik i najavio hitove

H. H.
Gold FM je odao počast Kosteliću na desetu godišnjicu osvajanja Svjetskog kupa (Foto: EPA-EFE)
Gold FM je odao počast Kosteliću na desetu godišnjicu osvajanja Svjetskog kupa (Foto: EPA-EFE)
Legendarni hrvatski skijaš Ivica Kostelić nakratko je postao muzički urednik nakon što je prihvatio ponudu hrvatskog pop-rock radija Gold FM-a.

Na taj način iz Gold produkcije su mu željeli odati počast jer je prije deset godina u januaru 2011. godine trasirao put prema osvajanju Velikog kristalnog globusa u Svjetskom kupu, a Ivica se rado odazvao pozivu i sastavio je svoju listu legendarnih hitova.

"Imam puno lijepih sjećanja iz tog mjeseca. Velikih uspjeha najbolje se prisjetiti uz glazbu, stoga se rado odazvao pozivu Goldovaca i sastavio svoju listu legendarnih hitova", kazao je Kostelić, istakavši da je tada osvojio 999 bodova, a sad je za slušatelje Golda odabrao 99 pjesama.

"Pripremio sam standarde koje volim čuti i koji nisu često na Gold FM-u, a za koje stvarno mislim da su legendarni. Volim više starijih stvari iz 50-ih, rock 'n' roll, što sam i stavio na playlistu. Nije sveobuhvatna, ali je dosta velika i veselim se čuti je", kazao je Kostelić čiji hitovi će se moći čuti idućih sedam dana na VIP Kostelić kanalu.

Kostelić (41) je tokom karijere ostvario 26 pobjeda, a osim Velikog kristalnog globusa za pobjednika u generalnom poretku, osvajao je i Male kristalne globuse u slalomu dva puta i još tri u kombinaciji.

Sa Olimpijskih igara ima četiri srebrene medalje, te po jedno zlato, srebro i bronzu sa Svjetskih prvenstava.