"On je licemjer"
5

Čuveni engleski sudija odbacio Kloppove tvrdnje da arbitri favoriziraju Manchester United

E. B.
Jürgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jürgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Čuveni engleski nogometni sudija Mark Clattenburg se u svojoj kolumni za Daily Mail osvrnuo na učestale prigovore i pritiske na sudije koje vrši trener Liverpoola Jürgen Klopp.
Klopp posljednjih dana često komentariše suđenje i to ne na mečevima svoje ekipe, već na utakmicama Manchester Uniteda.

Tako je nedavno izjavio da je "United dobio više penala za dvije sezone nego što je on imao za pet i po godina koliko je u Liverpoolu".

"Klopp je mnogo zabrinut jer je počeo da igra na kartu suđenja. Već sprema pritisak na sudiju Paula Tierneya koji će dijeliti pravdu na susretu protiv Manchester Uniteda u nedjelju. Istina je da je United dobio više penala od Liverpoola, rekao je samo činjenicu i zbog toga neće biti kažnjen", piše Clattenburg i nastavlja:

"Svima treba biti jasno da Klopp insuinira da su sudije naklonjene Unitedu ili da njihovi igrači simuliraju penale. Prvo nije sigurno tačno. Što se tiče drugog, djelomično je u pravu. Ove sezone United je dobio 11 penala od kojih su šest čistih, dok su igrači Uniteda u pet navrata 'navukli' i inicirali kontakte sa protivničkim igračima", objašnjava čuveni sudija i dodaje:

"Ali Klopp se nema pravo žaliti jer je Sadio Mane uradio isto na utakmici protiv Southamptona. Klopp je licemjer jer i Mane i Salah lako padaju u kaznenom prostoru i pokušavaju iznuditi penale. Još od Sir Alexa Fergusona nisam vidio da neko vrši pritisak na sudije pred važne mečeve kao Klopp. Očito ne voli gubiti, ali nije u pravu kada insuinira da su igrači Uniteda zaštićeni. Istina, bili su dok je Ferguson bio na klupi, ali sada više nisu", poručio je Clattenburg.