Veznjak Olimpika
6

Čurjurić pred derbi začelja: Siguran sam da ćemo pobijediti Mladost

E. B.
Ivan Čurjurić
Ivan Čurjurić
Nogometaši Olimpika će u 30. kolu Premijer lige BiH dočekati ekipu Mladosti.

Radi se o derbiju začelja koji znači mnogo za obje ekipe, a vezni igrač Vukova Ivan Čurjurić je svjestan težine duela.

Kako i sam kaže, nije zadovoljan kako su on i njegovi saigrači odigrali susret na Tušnju gdje su u prošlom kolu izgubili od Slobode rezultatom 2:0.

"Nisam zadovoljan kako smo izgledali na Tušnju. Bila je to vjerovatno naša najlošija partija ovog proljeća. Jednostavno nismo bili na nivou prethodnih partija i toga smo svjesni svi. Analizirali smo sve u prethodna tri dana i moram reći da mi je žao kako smo igrali u Tuzli. Možda je tu bila prilika za nas da dodatno odmaknemo od dvojca sa dna tabele. Sve navedeno svakako ne umanjuje pobjedu Slobode, koja je iskoristila naše neopreznosti i u dva navrata nas kaznila. Nismo iskoristili naše šanse i sada idemo dalje", kaže Čurjurić.

O predstojećem duelu iskusni nogometaš kaže:

"To je utakmica 'biti ili ne biti' za obje ekipe. Kada pogledamo raspored ekipa do kraja sezone, jasno je da pobjeda u ovom duelu za jednu od ove dvije ekipe donosi potpuni mir u finišu sezone. Pobjedom bismo došli na korak od ostvarenja našeg cilja i siguran sam da ćemo uspjeti naći formulu da dođemo do pobjede i tri boda", rekao je Čurjurić.

Susret između Olimpika i Mladosti igra se u srijedu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 16 sati.