Supertalentovani napadač
50

"Čudo" porijeklom iz Doboja na meti Milana, potvrđeno da je Maldini razgovarao s agentom

D. P.
Šeško je oduševio nogometnu Evropu (Foto: RB Salzburg)
Šeško je oduševio nogometnu Evropu (Foto: RB Salzburg)
Supertalentovani nogometaš RB Salzburga Benjamin Šeško privukao je pažnju najvećih svjetskih klubova, a među njima je slavni Milan u "pol-poziciji" jer je direktor Paolo Maldini već obavio razgovore.

Šeško (19) već igra za seniore Salzburga, a od prošle godine je član A tima reprezentacije Slovenije. Nogometaš porijeklom iz Doboja sjajnim igrama je privukao pažnju onih najvećih, a prvi kontakti s jednim od njih su već obavljeni.

Tehnički direktor Milana Paolo Maldini sastao se s Šeškinim menadžerom Elvisom Bašanovićem i obavljeni su razgovori o njegovoj budućnosti.

Bašanović je to potvrdio u izjavi za portal Salzburg24. Tema razgovora bio je upravo 19-godišnji napadač austrijskog tima.

[TWITTER]1543310770406055939[/TWITTER]

"Razgovarao sam s Maldinijem o mnogo stvari. Očito je bila tema i Benjamin Šeško. U sljedećih pet ili šest godina Šeško će biti jedan od najboljih napadača u Evropi, ali trenutno ima sve što mu je potrebno za razvoj u Salzburgu", rekao je Bašanović.

Mladi nogometaš bh. porijekla karijeru je počeo u slovenačkom Krškom, a onda je igrao i u omladinskom pogonu Domžala odakle je 2019. godine prešao u Austriju. Igrao je na posudbi u Lieferingu, a početkom prošle sezone vratio se u Salzburg.