Ispražnjena tribina
12

Čudna traka uzrokovala pravu dramu i evakuaciju usred utakmice Premiershipa

D. P.
Komad koji je uzrokovao evakuaciju s tribine (Foto: Twitter)
Komad koji je uzrokovao evakuaciju s tribine (Foto: Twitter)
Utakmica između Burnleya i Wolverhamptona donijela je dramu, ali ne onu na koje smo navikli na samom terenu u utakmicama Premier lige, već zbog evakuacije većeg broja navijača.

Usred utakmice na Turf Mooreu pojavio se problem s krovom, zbog čega je hiljadu navijača iz tog sektora moralo biti evakuisano, a sve dok je utakmica trajala.

Naime, domaći navijači evakuisani su jer se nepoznati komad metala pojavio iznad njihovih glava i visio je s krova. Zbog sigurnosti svih navijača, morali su biti evakuisani, a sve u strahu od eventualnog obrušavanja limenih ploča na krovu.

Metalna traka snimljena je kako visi s krova Turf Moorea, a ubrzo su se pojavili redari i policija koji su evakuisali navijače. No, nisu ostali uskraćeni za gledanje utakmice pa su prebačeni u klupski Fan Shop, odakle su nastavili gledati susret.

"Navijači Burnleya su u procesu premještanja s dijela tribine Jimmyja McIlroya zbog trenutačnih sigurnosnih problema s krovom. Zahvaljujemo navijačima na saradnji i strpljenju dok ovo radimo", naveli su iz Burnleya.

Inače, utakmica je završena rezultatom 1:1 čime je Burnley nastavio grčevitu borbu za opstanak u društvu najboljih.