Primera
0

Čudesni preokret Valencije na startu prvenstva

Totalsport
Javier Soldado (Foto: AFP)
Javier Soldado (Foto: AFP)
Odigrane su prve dvije utakmice španskoga nogometnog prvenstva, zapravo drugog kola Primere. Real Sociedad na otvaranju sezone pobijedio je Sporting u Gijonu 2-1, dok je Valencija potom na svojoj Mestalli dobila Racing 4-3.

Gubila je Valencia, lani trećeplasirana ekipa Primere, 3-1. Svejedno su se igrači Unaija Emeryja uspjeli vratiti i pobijediti i to zahvaljujući sjajnome trostrukom, zapravo četverostrukom strijelcu Javieru Soldadu.

Doveo je domaće Valencijin kapiten u vodstvo već u prvoj minuti. U debitantskom nastupu za svoju novu ekipu francuski reprezentativni stoper Adil Rami smanjio je na 3-2 u 58. minuti, da bi Soldado pogocima u 88. i 90. minuti sva tri boda ostavio kod kuće.

Zabio je Valencijin napadač i prvi gol za goste pogodivši vlastitu mrežu u sedmoj minuti.

Gostujući sastav Hectora Cupera propustio je lijepu priliku za iznenađenje i nagovještaj ljepše budućnosti. Club iz Santandera trenutno je, inače, pod zaštitom stečajnog upravitelja.

U prvoj utakmici dana Real Sociedad je na gostovanju pobijedio Sporting Gijon 2-1. Oba pogotka za Baske je zabio 24-godišnji napadač Imanol Agirretxe.

Primera, 1. kolo:

Sporting Gijon – Real Sociedad 1-2 (De las Cuevas 68-11m / Agirretxe 35, 65) Valencia – Racing Santander 4-3 (Soldado 1, 88, 90, Rami 58 / Soldado 7, Acosta 14, Adrian 56)

Granada – Betis (kasnije)