27. kolo Serije A
143

Čudesni Edin Džeko s dva fantastična pogotka donio pobjedu Romi

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Rome pobijedili su na Olimpicu u okviru 27. kola Serije A ekipu Sampdorije rezultatom 2:1, a najviše zasluga za nova tri boda pripadaju kapitenu reprezentacije Bosne i Hercegovine Edinu Džeki koji je postigao oba gola za Vučicu.
Gosti su u vodstvo stigli u 11. minuti preko Gabbiadinija, a Vučici je preokret po ko zna koji put donio Džeko.

Naš napadač je prvo u 64. minuti iz izuzetno teške pozicije zakucao loptu u mrežu za 1:1, a onda u samoj završnici i donio pobjedu Romi novim sjajnim golom.

Inače, ovo je Džeki bio 103. i 104. pogodak u dresu Vučice te se nalazi na petom mjestu liste najboljih strijelaca kluba svih vremena. Legendarni Rodolfo Volk sa 106 pogodaka je na dostižnom četvrtom mjestu.

Atalanta je večera pobijedili na Atleti Azzurri d'Italia stadionu ekipu Lazija i tako ujedno pomogli Juventusu da dođe korak bliže novom naslovu prvaka Italije.

No, krenimo redom. Gosti su već nakon 11 minuta igre imali vodstvo od 2:0. Prvo je De Roon postigao autogol, a onda je prednost udvostručio Milinković-Savić. Atalanta se u igru vratila u 38. minuti kada je Gosens postigao gol za 1:2, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je Atalanta došla do potpunog preokreta. Malinovsky je prvo u 66. minuti izjednačio na 2:2, a šok za Nebeskoplave stigao je deset minuta prije kraja meča kada je Palomino pogodio za konačnih 3:2.

Lazio sada na drugom mjestu ima četiri boda manje od lidera Juventusa, dok je Atalanta na četvrtom mjestu.

Tabela: