Premiership
38

Crystal Palace šokirao Chelsea, Manchester City pregazio Stoke i došao na vrh tabele

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometašima Crystal Palacea je trebala 641 minuta da postignu prvi pogodak ove sezone, a ne samo da su izabranici Roya Hodgsona postigli pogodak Chelseaju, već su i savladali aktuelnog prvaka u osmom kolu Premiershipa rezultatom 2:1.

Crystal Palace je hrabro ušao u meč, bez respekta prema aktuelnom prvaku i već u 11. minuti je došao u vodstvo. Townsend je prošao po desnoj strani i ubacio loptu, Cabaye je pokušao šutirati, a lopta se od Azpilicuete odbila u gol za 1:0.

Chelsea je ekspresno izjednačio kada je Fabregas ubacio iz kornera, a Bakayoko glavom pogodio za 1:1. Novi šok za Plavce uslijedio je u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Sakho je oduzeo loptu Willianu i uposlio Zahu koji je rutinski matirao Courtoisa za konačnih 2:1.

Za razliku od Chelseaja, Manchester City nije imao problema. Štaviše, Građani su razbili Stoke rezultatom 7:2 i došli na vrh tabele. Pogotke za Manchester City su postigli Gabriel Jesus (17. i 55.), Sterling (19.), D. Silva (27.), Fernandinho (60.), Sane (62.) i B. Silva (79.), a na drugoj strani Edersonova mreža se tresla u 444. minuti kada je pogodio Diouf i 47. kada je Walker pogodio sopstveni gol.

Tottenham je dugo lomio otpor Bournemoutha, ali je uspio slaviti s minimalnih 1:0. Asmir Begović je po loptu u svoju mrežu morao u 47. minuti kada ga je matirao Eriksen. U 90+4. minuti naš golman je neoprezno startao nad N'Koudouom van kaznenog prostora i zbog toga je dobio žuti karton.

Swansea je zahvaljujući dva pogotka Abrahama (42., 48.) rezultatom 2:0 savladao Huddersfield, dok su Burnley i West Ham podijelili bodove odigravši 1:1 (Wood 85. - Antonio 19.).